Heerlijk Heiloo

Een dorp met vele gezichten

In Heiloo is genieten vanzelfsprekend. Hier komen natuur, cultuur, erfgoed en het goede leven op geweldige wijze samen. Je woont een groene omgeving, vlakbij alle voorzieningen en tegelijkertijd ben je zo in Alkmaar. En wat te denken van het strand van Egmond aan Zee? Op de fiets ben je er in 10 minuten. Ook dat maakt de ligging van ’t Liefting zo buitengewoon aantrekkelijk.

bas-1416.jpg
bas-2324.jpg
bas-3693.jpg

Je bent er zo

Heiloo is de perfecte uitvalsbasis

Heiloo ligt lekker centraal in Noord-Holland. Met de auto of op de fiets sta je zo op de kaasmarkt in Alkmaar en net zo snel ben je ook op het strand van Egmond aan Zee. Amsterdam ligt iets verder weg, maar dankzij goede auto- en treinverbindingen en een eigen NS-Station ben je er met een half uur. Maar waarom zou je? De omgeving van Heiloo heeft je zoveel te bieden. Hier wil je nooit meer weg.

In de omgeving

Proef het traditionele Hollandse leven

Noord-Holland herbergt vele steden en dorpen met typisch Hollandse kenmerken. Zoals het voormalige eiland Marken, het historische stadje Monnickendam, Edam met zijn wereldberoemde kaas en Volendam. Langs de westkust vind je tal van prachtige kustplaatsen en verder landinwaarts kun je het traditionele Hollandse leven proeven op de Zaanse Schans, op de Alkmaarse kaasmarkt en op de werelderfgoedlocaties de Beemster Polder en de Stelling van Amsterdam.

Hotspots

Elke dag vakantie

Heiloo

Heiloo is klein maar fijn. Met leuke winkels, restaurants en cafés en een geweldige omgeving waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of kanoën. Door het Oosterbos, over landgoederen en langs de bollenvelden. Alles doe je te voet of op de fiets. Laat de auto voortaan maar staan.

Beleven

Heiloo is op en top groen en daardoor een geweldige plek om te wonen, leven en te beleven. Ga struinen door natuurgebied Starrevlak of bezoek de uitkijkpunten in de buurt. En natuurlijk fiets je vaak naar het strand. Want ook daarom mies je voor wonen op ’t Liefting.

Horeca

Houd je wel van een hapje en een drankje? Ook dan kom je volop aan je trekken in Heiloo en de wijde omgeving. Drink koffie bij Kwartje Koffie, ga tafelen bij Os Steakhouse of Restaurant Herberg Jan. En ijsje pak je bij IJssalon Di Fiorentina en aan de kust vind je tal van goede strandtenten.

Shoppen

Heiloo heeft een divers winkelaanbod. Er zijn tal van speciaalzaakjes, kleding- en foodwinkels en natuurlijk supermarkten voor je dagelijkse boodschappen. Voor een nog uitgebreider winkelaanbod pak je de fiets richting Alkmaar. Hier vind je alles wat je nodig hebt… en meer!

Sport en Recreatie

Wil je actief aan de slag, dan hoef je niet ver van huis. ’t Liefting ligt pal naast Golf & Countryclub Heiloo en in de buurt vind je tennisvereniging Het Vennewater, Base- en Softballclub Double Stars en wandelstartpunt De Bleek. Of ga lekker sporten op het strand. Van surfen tot blowkarten.

Scholen & zorg

Op fietsafstand van het centrum van Heiloo vind je diverse basisscholen en een kinderopvang. Middelbare scholen zijn er in Alkmaar. Daarnaast zijn er in Heiloo huisartsen, tandartsen en een apotheek. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis vind je in Alkmaar.