De familie Liefting

Een ode aan de rijke geschiedenis van de locatie

’T Liefting verrijst op de plek waar sinds 1965 de firma Liefting gevestigd is. Een groothandel in aardappelen, groente en fruit voor de detailhandel en horeca. Grondlegger Henk Liefting senior legde de fundamenten voor het bedrijf. Na zijn overlijden bouwde Jan en Tiny Liefting samen met hun twee zonen het bedrijf uit tot een begrip in de regio. Door het vroegtijdig overlijden van Jan Liefting hebben Henk en Stefan Liefting het roer van het prachtige bedrijf overgenomen en uitgebouwd naar zijn huidige vorm. Zij wonen met hun gezinnen aan de rand van de nieuwe wijk en zijn begaan met de plek waar hun grootvader ooit het prachtige bedrijf begon. De naam voor de nieuwe woonwijk, ’t Liefting, is niet meer dan een logische ode aan de rijke geschiedenis van deze prachtige locatie.

De architect vertelt

“Een moderne woonwijk met een klassieke knipoog.”

’t Liefting krijgt het aanzien van een traditioneel Buiten zoals die meer te vinden zijn langs de Noord-Hollandse kuststrook. Verantwoordelijk voor de ontwerpen van de 44 woningen is Architectenbureau MIN2 uit Bergen. Architect Maarten Min vertelt meer over alle plannen.

“Het bestemmingsplan en het stedenbouwkundig ontwerp vormen de basis voor de woningen zoals wij die ontworpen hebben voor ’t Liefting. De nieuwe woonwijk ligt in het plangebied Zandzoom en voor de locatie van ’t Liefting was de opdracht een Buiten te realiseren waarin groen en groei staan centraal staan.”

Klassiek en modern
“Authentieke Buitens zijn herkenbaar aan de architectuur van de bebouwing en de inrichting van de openbare ruimte. Herkenbaar is het klassieke deel, met een hoofdgebouw, een koetshuis en een wachterswoning. Die komen terug in het ontwerp. Net als de collectieve groene buitenruimte met bijvoorbeeld een boomgaard, park, natuurtuin of kwekerij.”

44 woningen
“Voor ’t Liefting ontwierpen we 44 woningen. De entree wordt gevormd door een toegangspoort met daarnaast een zeer royale wachterswoning. In het hart van het plan vind je het hoofdgebouw met acht appartementen en twee penthouses. De twee koetshuizen hebben elk vijf rijwoningen. Tot slot zijn de twaalf moderne tweekappers en elf vrijstaande villa’s op speelse wijze gepositioneerd aan de rand van de wijk.”

Beleef de omgeving
“Klassiek en modern komen samen in het plan. De woningen zijn allemaal net even anders maar toch duidelijk familie van elkaar. Ze liggen prachtig verspreid door de wijk en daardoor ervaar je overal in ‘t Liefting heel veel rust, ruimte en een prachtige beleving van de groene omgeving. Hier wonen wordt zonder twijfel buitengewoon.”

kavels.jpg
white-tabby-cat-2401962.jpg
bed-bedroom-blanket-clean-545012.jpg